دسته بندی انبار اموال

تعریف انبارداری : عبارت است از دریافت کالا و اقلام از قسمت‌های مختلف شرکت یا دیگران (خارج شرکت) و نگهداری آن‌ها با توجه به قوانین و اصول انبار داری.

انبار مکانی برای ذخیره سازی و نگهداری کالاها و اقلام مورد نیاز هر سازمان می باشد.موجودی های درون آن برای تأمین نیازها و تقاضاهای آتی سازمان در نظر گرفته می شوند

انباردار در دسته بندی انبار اموال

انبار دار کسی است که یک انبار به او سپرده می‌شود و باید در تمام ساعات روز و یا شاید شبانه روزی کاملا مواظب انبار باشد و تمام ورود و خروج ها را ثبت کرده و لیست تمام اقلام را داشته باشد. درواقع انباردار به حسابدار کمک می کند اما کاری به هزینه‌ها یا مبالغ و محاسبات ندارد. درواقع فقط اطلاعات مورد نیاز را برای حسابدار فراهم می‌کند تا حسابدار به راحتی به کارها رسیدگی کند. همچنین وظایف خود را نیز اجرا می‌کندبه عبارتی وظیفه او فقط تعداد ورودی وخروجی کالا وتطابق آن با نرم افزار حسابداری می باشد.

انواع دسته بندی انباراموال

یک شرکت میتواند براساس نیاز خود و نوع محصول تولیدی، انواع مختلفی از کالاها را نگهداری کند.

انواع شرکت های مختلف مانند تولیدی،بازرگانی، و… کالاهای متفاوتی را انبار می کنند.

یکی از موضوعاتی که در این قسمت جذاب به نظر میرشد آشنایی با انواع دارایی می باشد. در این قسمت می خواهیم با لیست انواع کالاهایی که م یتوانند در انبار نگهداری شوند آشنا شویم:

اصول دسته بندی انبار اموال

اصول دسته بندی انبار به همراه انبارگردانی انجام می‌شود که باید هر ۳ تا ۶ ماه و یا پایان هر سال مالی صورت پذیر تا اطلاعات کاملی از آن به مدیریت مالی و مدیر عامل ارائه شود، تا از موجودی مواد اولیه خود، میزان استفاده از آن‌ها، هزینه مورد نیاز برای تهیه آن‌ها و موارد دیگر باخبر شود،. اما این مورد را نیز در نظر بگیرید که انباردار با حسابدار انبار متفاوت است.

.بنابراین انبار و انبارداری به لحاظ اهمیتی که در تأمین اجناس و اقلام مورد نیاز بخش های مختلف در واحدهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی دارد، نیاز مبرمی به سازماندهی صحیح و کادری مجرب و دلسوز خواهد داشت. به همین دلیل انبارداری باید روش مند و منطقی و مبتنی بر اصول از پیش تعیین شده باشد.

تجهیزات و شرایط نگهداری در دسته بندی انبار اموال

با توجه به تنوع کالاها از نظر جنس و شرایط متفاوتی که برای نگهداری نیاز است و همین طور هدفی که از انبار کردن کالا وجود دارد، انبارهای مختلف از نظر ویژگی های ساختمانی، تجهیزات و شرایط نگهداری، محل و موقعیت انبار و مانند آن تعریف شده است که اصول انبارداری در آن ها می تواند متفاوت باشد. به طور کلی انبارداری شامل سه مرحله کلی دریافت، نگهداری و تحویل کالا می باشد که عدم انجام صحیح آن ها بعضا باعث ایجاد خسارت های جبران ناپذیری شود. بنابراین انباردار به عنوان فردی که وظیفه انجام مراحل مختلف انبارداری را دارد نیاز به آموزش های تخصصی دارد.

حسابداری دسته بندی انبار اموال چیست

در شرکت و کارخانجاتی که محصولات فیزیکی به بازار ارائه می دهند، داشتن انبار، حسابداری انبار و انبارگردانی یکی از ملزومات است.

کالاهایی که تحت عنوان مواد اولیه و یا ذخیره کالای اصلی در انبار نگه داری می شوند، می توانند ارزش مالی بالایی داشته باشند.

بنابراین حسابداری انبار و اموال برای این دسته از شرکت و کارخانه ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

پس حسابداری انبار، تعیین ارزش مالی موجودی انبار است.

در کنار حسابداری انبار، انبارگردانی نیز براساس دوره های مالی شرکت که میتواند در بازه های زمانی سه ماهه،شش ماهه و یا یک ساله باشد، اجرا می شود.

وظایف انباردار (Warehousing Management)+اهداف شغل انبارداری

  • توصیه و پیشنهاد روش انبارداری و همچنین اصلاح روش‌های موجود
  • ایجاد هماهنگی و برقراری ارتباط اصولی و روشمند با سایر واحدها
  • اداره کارکنان و سازماندهی انبار.
  • هدفمند نمودن روش طبقه‌بندی موجودی‌های کالا و نحوه چیدن، قرار دادن، جابجایی و حمل آنها در انبار.
  • کاهش هزینه انبار و انبار داری
  • برنامه ریزی و کنترل موجودی کالاهای در انبار.
  • نظارت بر انجام عملیات و سیستم انبارداری و تحویل گرفتن، نگهداری و تحویل کالا.
  • مشخص نمودن دستور العمل بازرسی، بازبینی و بازنگری موجودی‌های کالا در انبار و حفاظت انبارها.
  • نظارت بر اجرای صحیح محل‌یابی و جانمایی اقلام انبار و تجهیزات انبار.
  • سرویس‌دهی و خدمات‌رسانی و همکاری با سایر واحدها.
  • سر و سامان دادن وضعیت انبارها و حل و فصل مسائل مربوط به اداره انبارها.

کاربرد حسابداری در دسته بندی انبار اموال

برای کاربرد حسابداری انبار به طور خلاصه میتوان گفت:

  • تعیین ارزش مالی موجودی ها انبار، در صورت وارد شدن خسارت، برآورد زیان مالی توسط قیمت های ثبت شده به دست می آید
  • تحویل، نگهداری و توزیع کالا
  • کنترل موجودی و جلوگیری از هرگونه عدم مطابقت نیاز با مقدار موجودی. در این صورت کمبود محصول و خالی ماندن انبار، و یا ازدیاد موجودی و زیان ناشی از آن به شرکت وارد نمی شود.
  • کنترل و آسان سازی عملیات های مالی و حسابداری با ثبت لیست محصولات موجود و صدور قبض انبار

هدف اصول حسابداری انبار چیست و چرا اهمیت دارد؟

در بالا نیز بیان کردیم که موجودی یک انبار برای یک سازمان بسیار اهمیت دارد و به طور مستقیم با سود یا زیان آن سازمان یا شرکت در ارتباط است. مدیران در این سازمان‌ها با استفاده از اطلاعاتی که حسابداران به آن‌ها می‌دهند، می‌توانند هزینه های موجود را کنترل کنند، سفارشات را به موقع انجام دهند و از کمبود کالا جلوگیری کنند.

اما هدف از اصول حسابداری انبار چیست؟ همان‌طور که از اهمیت آن پیدا است هدف از این کار اطلاع از موجودی کمی و کیفی کالاها است و دارایی موجود را کنترل می‌کند. این کار از ضرر و زیان گسترده برای یک واحد اقتصادی جلوگیری می‌کند، عملیات حسابداری که برای صدور قبض و فاکتور اتفاق می افتد را تسریع می‌کند، اگه حادثه ای اتفاق افتاد می‌توانیم خسارت آن را برای انبار برآورد کنیم و کنترل هزینه‌ها و جلوگیری از هدر رفتن سرمایه را برای ما به ارمغان می‌آورد.

پس تمام شرکت‌ها و واحدهای اقتصادی دارای انبار باید یک حسابدار متخصص را برای خود داشته باشند که حتی به صورت تخصصی بتواند حسابداری انبار را انجام دهد و کارها را به درستی پیش ببرد.

 

Shape